INTRODUCTIE TOT SALVIA DIVINORUM

Salvia Divinorum was nog niet zo lang geleden een van de zeldzaamste planten die op ethnobotanisch gebied te krijgen was. Ze was enkel als cultuurgewas te verkrijgen in één plaats in Mexico. Salvia Divinorum is voor het eerst botanisch beschreven door ‘Wasson’  in de jaren zestig. Tegenwoordig is Salvia Divinorum te krijgen bij verschillende smartshops & andere ethnobotanische bronnen.

Traditioneel gebruik van Salvia Divinorum

In Mexico wordt Salvia Divinorum voor Sjamanistische doeleinden gebruikt. Er worden dan 6 tot 20 verse Salvia Divinorum blaadjes tot een sigaarachtige vorm gerold en gekauwd. De effecten beginnen binnen 10-15 minuten en er kan een psychedeliche trance optreden. Ook kun je het gevoel hebben dat je je losmaakt van de omgeving en een bruin/oranje aura om objecten heen zien. Soms heb je ook het gevoel alsof je in een andere ‘wereld’ zit en kan het zijn dat er een tinteling over het hele lichaam wordt gevoeld. Dat begint dan als een soort doofheid in de mond en neemt langzaam het hele zenuwstelsel over. Soms wordt dit als een soort vibratie waargenomen en in hoge doseringen kan dit een gedeeltelijk of geheel ego verlies veroorzaken. Sommige gebruikers hebben dit dissociatieve effect omschreven alsof hun lichaam uiteenviel in ‘energetische wormen’ en sommigen vertellen over het voelen van bepaalde ’wezens’ die net buiten hun bereik zijn en die de gebruiker vanaf een afstand, in stilte lijken te observeren.

Salvia Divinorum: een aantal zorgen:

Iemand die Salvia Divinorum gaat gebruiken maar niet voorbereid, onbegeleid of latent psychotisch is, kan deze bepaalde ‘entiteiten’ als iets ‘goedaardigs’ of juist als iets behoorlijk ‘kwaadaardigs’ ervaren.
Het kan een archetypische angst voor het onbekende representeren en de gebruiker kan hierdoor in paniek raken. Een goede manier om hiermee om te gaan is de gebruiker ervan te verzekeren, dat deze vrij snel weer terug zal keren naar zijn ‘normale’ staat van zijn (Effecten houden 60-90 minuten aan). Als de gebruiker in paniek raakt of behoorlijk angstig is, probeer dan met de gebruiker in gesprek te gaan waarin je zijn/haar aandacht geleidelijk weg leidt van de focus op het onbekende waarin de gebruiker kan verkeren.

Salvia Divinorum: een aantal effecten

Tot zover zijn er geen fysieke complicaties bekend door het gebruik van Salvia Divinorum. Salvia Divinorum schijnt lichamelijk niet direct schadelijk te zijn en wordt positief gebruikt door mensen die hun bewustzijn willen onderzoeken en hun geest verruimen. Door het gebruik van Salvia Divinorum kun je een staat van bewustzijn bereiken, die je normalerwijze pas na het jaren lang beoefenen van bepaalde spirituele- en meditatieve oefeningen kunt bereiken. Zoals met de meeste entheogene drugs beperkt het gebruik van Salvia Divinorum zich tot een aantal keren in het leven van de gebruiker. Een typische reactie van veel mensen, die een glimp hebben opgevangen van de Salvia divinorum realiteit, is het overgaan op meer traditionele spirituele oefeningen en stoppen uiteindelijk geheel met het gebruik van Salvia Divinorum.

 

 

sponsored by:

Sjamania is your source for Salvia Divinorum


Updated 27 October, 2006
(c) copyright 2006 www.salvia-divinorum.nl / ZunZimla - Claire