HET VERWERKEN VAN SALVIA DIVINORUM PLANT MATERIAAL

Gedroogde Salvia Divinorum bladeren moeten afgesloten bewaard worden, beschermd van licht en zuurstof. Als de Salvia Divinorum bladeren op deze manier bewaard, behouden ze jarenlang hun sterkte. Misschien zelfs wel voor altijd (niemand weet precies voor hoelang).
Als je zelf Salvia Divinorum kweekt, wil je waarschijnlijk wat droge Salvia Divinorum bladeren bewaren om later te gebruiken. Er zijn verschillende methodes om dit te doen.

Nature’s Bounty

Wacht tot de Salvia Divinorum bladeren sterven of vanzelf vallen. Verzamel ze en leg de Salvia Divinorum bladeren op een bord in een kamer met lage luchtvochtigheid. Draai de Salvia Divinorum bladeren regelmatig om tot ze droog zijn en berg ze op in een afgesloten doosje. Het is niet bekend of natuurlijk afgevallen Salvia Divinorum bladeren sterker werken dan geplukte bladeren.

Het voordeel is, dat je niet de Salvia Divinorum bladeren plukt, die je Salvia plant eigenlijk nog nodig heeft.
Nadeel: Je moet wachten tot de plant bereid is om je een donatie te geven en de Salvia Divinorum bladeren zullen niet in de beste staat zijn.

Salvia Divinorum tabak

Neem grote, vers geplukte Salvia Divinorum bladeren en leg ze op elkaar (net als het stapelen van papier). Snijd dan door de Salvia Divinorum bladeren en maak stroken van ongeveer ½ cm breed. Leg deze op een bord en maak een hoopje. Draai ze twee keer per dag, totdat ze droog zijn, maar niet crispy.

Voordeel: De Salvia ‘tabak’ is zachter om te roken dan volledig droge Salvia Divinorum bladeren.
Nadeel: Het is mogelijk dat door het langzame droogproces de Salvia Divinorum bladeren minder sterk zijn en niet zolang houdbaar blijven dan volledig droog Salvia Divinorum blad.

Droogmachine

Je kunt de Salvia Divinorum bladeren ook drogen in een droogmachine. Deze worden verkocht in winkel voor huishoudelijke artikelen. Het drogen op deze manier is erg snel en effectief. Droog de Salvia Divinorum bladeren totdat de blaadjes en de stengels breekbaar crispy geworden zijn. Dit kun je checken door lichte druk uit te oefenen op de blaadjes, als ze dan breken dan zijn de Salvia Divinorum bladeren goed droog.

Voordeel: Het is erg snel en makkelijk en de Salvia Divinorum bladeren zullen volledig droog worden.
Nadeel: Het is vrij duur om een droogmachine aan te schaffen.

Het drogen van Salvia Divinorum in de oven

Leg de Salvia Divinorum bladeren in een oven vaste schaal en en zet de schaal in de over bij een temperatuur van 35°C.

Voordeel: Het is snel, makkelijk en zorgt voor goed  gedroogde Salvia Divinorum bladeren.
Nadeel: Het is iets minder gemakkelijk dan een droogmachine en het is niet makkelijk om de oven temperatuur op een optimale temperatuur te houden.

Het drogen van Salvia Divinorum met Calcium chloride (CaC12)

Calcium chloride is verkrijgbaar bij een winkel waar ze chemische producten verkopen of als “vocht absorberder” vullingen bij de doe het zelf zaak. Strooi een hoeveelheid calcium chloride op de bodem van een plastic bakje. Plaats dan een stukje zilver folie boven de calcium chloride en leg de Salvia Divinorum bladeren daar bovenop. Als je de zijkanten van het zilverfolie omhoog krult verhinder je dat de Salvia Divinorum bladeren de calcium chloride aanraken. Sluit dan het bakje. Binnen ongeveer 2 dagen zullen de Salvia Divinorum bladeren droog zijn.

Voordeel: het droogt goed.
Nadeel: Minder makkelijk dan de andere methodes en langzaam.

Hoe je ook besluit om je Salvia Divinorum bladeren te drogen, doe ze in een goed sluitend plastic bakje en houdt ze weg van licht. Een glazen pot werkt ook goed. Je kunt deze dan in een kast zetten om de Salvia Divinorum bladeren uit het licht te houden en op deze manier kun je de Salvia bladeren vele jaren bewaren.

 

 

sponsored by:

Sjamania is your source for Salvia Divinorum


Updated 27 October, 2006
(c) copyright 2006 www.salvia-divinorum.nl / ZunZimla - Claire