SALVIA DIVINORUM BASISINFORMATIE

Salvia Divinorum botanische informatie

Salvia Divinorum is een Salie soort en behoord tot de familie van de Labiatae. Wereldwijd zijn er zo’n 1000 soorten Salie te vinden, maar Salvia Divinorum is de enige soort waarvan bekend is dat deze hallucinogene hallucinaties kan opwekken. Vanwege de bekendheid van Munt, die ook lid is van de Labiatae familie, wordt er ook wel eens gezegd dat Salvia Divinorum tot de ‘Munt familie’ behoord. Salvia Divinorum is een mooie huisplant en sommige mensen hebben Salvia divinorum dan ook alleen al om deze reden, Hoewel de meeste mensen die Salvia Divinorum kweken toch vooral geïnteresseerd zijn in de fascinerende psychoactieve effecten.

Traditioneel gebruik van Salvia Divinorum

De naam Salvia Divinorum betekend “salie van de voorspellers”. Onder de juiste omstandigheden en volgens de juiste manier ingenomen, kan Salvia Divinorum een unieke psychedelische staat van een soort “goddelijke dronkenschap” opwekken.
Salvia Divinorum wordt al honderden jaren door de Azteekse indianen uit de Mexicaanse provincie Oaxaca  gebruikt tijdens psychedelische religieuze riten en genezingsrituelen.

Salvia Divinorum: Legaliteit

Op dit moment (juli 2006) is Salvia Divinorum evenals haar psychoactieve component Salvinorine A, in de meeste landen geen gecontroleerde drug (met uitzondering van Australië, Denemarken, Italië en Noorwegen) Salvia Divinorum is legaal te telen, kopen en verkopen. In de nabije toekomst zal Salvia Divinorum wel op de Opiumlijst verschijnen in de USA. De DEA beschouwt Salvia Divinorum als een ‘drugs waar de DEA zich zorgen over maakt’. Diverse staten in de VS hebben Salvia divinorum onlangs illegaal gemaakt. De rest van de VS zal waarschijnlijk volgen.

Salvia Divinorum: Effecten

De effecten van Salvia Divinorum lijken niet op de effecten van alcohol, maar net als bij alcohol heeft Salvia Divinorum invloed op je rijgedrag en vermindert het je coördinatie vermogen aanzienlijk. Daarom is het besturen van een voertuig of het bedienen van machines onder invloed van Salvia Divinorum dan ook extreem gevaarlijk en kan tot de dood leiden.

Salvia Divinorum is uniek

Salvia Divinorum is op vele manieren een klasse apart. Geen enkel ander kruid of drugs is te vergelijken met Salvia Divinorum en het kan zelfs misleidend zijn om dit te doen! Salvia Divinorum is geen ’legale marihuana’ en ook geen ‘legale LSD’. Salvia Divinorum is Salvia Divinorum, een uniek visionair kruid. Het gebruik van Salvia Divinorum is fysiek vrij veilig. Het heeft geen agressieve werking op het lichaam. Ook zijn er geen gevallen bekend van doden door het gebruik van Salvia Divinorum. Salvia Divinorum is geen stimulans, geen rustgevend middel, geen narcotica, en geen tranquillizer. Zoals vele entheogenen kan Salvia Divinorum bepaalde hallucinaties opwekken. Toch is Salvia Divinorum anders dan andere entheogenen. Niemand weet precies hoe Salvinorine A in het brein werkt, maar wat we wèl weten is dat Salvia Divinorum anders werkt dan welk ander middel ook.

Salvia Divinorum: Actieve componenten

Salvia Divinorum bevat de chemische drug Salvinorine A.(beter bekend als Salvinorine). Salvinorine is verantwoordelijk voor de bewustzijnsveruimende werking van Salvia Divinorum. Salvinorine is chemisch gezien niet verwant aan enig ander psychoactieve drug. De meeste psychoactieve stoffen behoren tot de alkaloïden, maar de werkzame stof in Salvia Divinorum, Salvinorine, is geen alkaloïde. Hoewel Salvinorine niet voor gewenning zorgt is pure Salvinorine extreem sterk. Doseringen van een paar honderd microgram Salvinorine (een miljoenste van een gram) hebben al effect en doseringen boven 1 milligram is al ‘to much to handle’. Gelukkig is Salvia Divinorum blad vele malen zwakker dan pure Salvinorine en is daardoor veiliger in het gebruik.

 

 

sponsored by:

Sjamania is your source for Salvia Divinorum


Updated 27 October, 2006
(c) copyright 2006 www.salvia-divinorum.nl / ZunZimla - Claire